Ruladă de carne cu salată de ardei și mango
Valori nutritive
(Per porție)-
1000/4180kcal / kJ
-
41 gcarbo-hidrați
-
67 gproteine
-
71 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)-
1000/4180 kcal/kJ,
41 g carbo-hidrați,
67 g proteine,
71 g grăsimi
Ingrediente (4 porții)
Pentru marinata de grătar
1 linguriță | boabe de muștar |
2 lingurițe | boia de ardei dulce |
1 linguriță | sare iodată |
1 linguriță | zahăr de trestie |
1 vârf de cuțit | boia de ardei iute |
1 linguriță | chimen măcinat |
1 linguriță | usturoi granulat |
1 linguriță | piper măcinat mare |
1 linguriță | piper Cayenne |
Pentru ruladă
800 g | carne tocată amestec |
100 g | ardei gras roșu sau verde |
100 g | brânză feta de oaie |
400 g | felii de bacon |
200 ml | sos barbecue |
Pentru salată
1 | mango copt |
600 g | ardei gras roșu sau verde |
1 lingură | susan prăjit |
1 lingură | sos de soia |
1 lingură | ulei de măsline |
sare iodată | |
piper proaspăt măcinat |
Preparare
- 1
Se pisează boabele de muștar și se amestecă bine cu restul ingredientelor pentru marinată.
- 2
Carnea tocată se amestecă bine cu marinata într-un castron și se lasă acoperită să se odihnească aprox. 30 de minute la frigider.
- 3
Pentru salată, se curăță mangoul, pulpa se taie de pe sâmbure și se taie cubulețe. Ardeiul se spală, se taie în sferturi și se scot semințele.
- 4
Grătarul se pregătește pentru căldură directă, la 230°C. Susanul se prăjește într-o casoletă din aluminiu, în grătarul închis, 4 - 5 minute.
- 5
Sferturile de ardei se distribuie pe grătar și se prăjesc cu capacul închis, 4 - 6 minute până se înmoaie pulpa. Sferturile de ardei se iau de pe grătar și se taie fâșii înguste. Fâșiile de ardei se amestecă cu cubulețele de mango, sosul de soia, uleiul de măsline și susanul, într-un castron. Se condimentează cu sare și piper și se lasă să se întrepătrundă.
- 6
Grătarul se pregătește pentru căldură indirectă, la 150°C.
- 7
Între timp se spală, se taie în sferturi ardeiul pentru ruladă, i se scot semințele și se taie în fâșii late de 1/2 cm. Brânza se lasă să se scurgă și se taie în fâșii late de 1/2 cm.
- 8
100 g bacon se așază ușor suprapuse pe o hârtie de copt, cu atenție să nu apară goluri. Se distribuie 200 g carne tocată uniform pe feliile de bacon, lăsând la capătul de sus o margine cu o lățime de aprox. 2 cm.
- 9
Carnea tocată se presează ușor și se pun fâșiile de ardei deasupra. Lângă acestea se pune 1 fâșie de brânză feta pe carnea tocată. Rulourile de carne tocată se rulează strâns cu ajutorul hârtiei de copt.
- 10
Cu restul ingredientelor se acționează tot așa, astfel încât să rezulte 4 rulouri.
- 11
Rulourile se coc pe grătarul închis aprox. 30 de minute, la căldură indirectă. După această perioadă, se ung rulourile cu jumătate din sosul barbecue și se mai prăjesc încă 10 minute cu capacul închis.
- 12
Ruladele de bacon se iau de pe grătar, se lasă să se odihnească 5 minute, se taie ca sushi în bucăți și se servesc cu restul de sos barbecue, precum și salata de mango.