Roşii cu quinoa
Valori nutritive
(Per porție)-
343/1437kcal / kJ
-
53.6 gcarbo-hidrați
-
12.9 gproteine
-
6 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)-
343/1437 kcal/kJ,
53.6 g carbo-hidrați,
12.9 g proteine,
6 g grăsimi
Ingrediente (4 porții)
100 g | quinoa |
4 | roşii cărnoase, mari |
100 g | spanac (ca alternativă, congelat) |
2 fire | ceapă verde |
100 g | ardei copţi (la borcan) |
1 linguri | ulei de nuci |
1-2 linguriţe | oţet din vin alb |
sare, piper proaspăt măcinat | |
1 | baghetă vegană |
2 căţei | usturoi |
Preparare
- 1
Preparaţi quinoa conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Spălaţi roşiile, tăiaţi un căpăcel, scobiţi pulpa şi tăiaţi-o mărunt.
- 2
Curăţaţi şi spălaţi spanacul. Curăţaţi ceapa verde, spălaţi-o şi tăiaţi-o în inele fine. Tăiaţi ardeii în cubuleţe fine. Trageţi la tigaie spanacul şi ceapa în ulei încins cca. 3 minute, adăugaţi ardeii şi quinoa şi mai preparaţi-le încă cca. 3 minute. Asezonaţi amestecul cu oţet, sare şi piper.
- 3
Presăraţi sare şi piper în interiorul roşiilor, adăugaţi umplutura, aşezaţi căpăcelul şi preparaţi-le la grill cca. 15-20 de minute, într-o tăviţă de aluminiu.
- 4
Tăiaţi bagheta felii şi rumeniţi-le pe grill. Curăţaţi usturoiul, tăiaţi-l în jumătăţi şi frecaţi-l de feliile de baghetă calde. Serviţi roşiile cu quinoa și pâine cu usturoi.