Roșii în aspic
Ingrediente (10 porții)
12 | roșii mari, cărnoase |
1 legătură | frunze de țelină |
1 linguriță | sare |
0.25 linguriță | semințe de mărar |
1 linguriță | boia de ardei |
1 | lămâie |
1 | muștar |
1 | țelină mică |
2 plicuri | gelatină (20 g) |
câteva roșioare cherry pentru decor |
Util
-
Pentru a servi aperitivul, pui castronelele în apă caldă, pentru 2-3 minute și răstorni conținutul pe un platou și decorezi cu roșioare cherry.
Preparare
- 1
Opărești roșiile și le decojești, apoi le treci prin separator sau le îndepărtezi, pe cât posibil, semințele și le mixezi în blender.
- 2
Speli frunzele de țelină și le mixezi în blender împreună cu muștarul, boiaua, semințele de mărar, sarea și 3 căni de suc de roșii. Cureți rădăcina de țelină și o dai pe răzătoiarea fină. Ca să nu se oxideze, o stropești cu zeama de la ½ lămâie.
- 3
În 200 ml suc de roșii, înmoi gelatina. După 10 minute, o dizolvi la bain marie și o lași să se mai răcească, apoi o încorporezi în pasta de roșii condimentată, împreună cu țelina rasă fin și zeama de lămâie rămasă.
- 4
Torni compoziția în castronele sau într-o tăviță de chec și o introduci în frigider pentru cel puțin 2 ore.