Rondele aperitiv din brânză de capră și șuncă
Valori nutritive
(Per porție)-
120/502kcal / kJ
-
8 gcarbo-hidrați
-
9 gproteine
-
6 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)-
120/502 kcal/kJ,
8 g carbo-hidrați,
9 g proteine,
6 g grăsimi
Ingrediente (4 porții)
4 rondele (80 g) | brânză de capră |
4 felii | prosciutto |
30 g | parmezan ras |
câteva | frunze de rucola |
1 | măr |
sare | |
piper | |
1 linguriță | zahăr |
1 linguriță | ulei de măsline |
Util
-
În lipsa unui arzător, zahărul poate fi caramelizat în tigaie și apoi turnat peste brânza de capră.
Preparare
- 1
Cuptorul se încinge în prealabil la 200 grade temperatură superioară/inferioară.
- 2
Parmezanul ras se așază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, în două 2 cercuri de aceeași mărime. Parmezanul se coace în cuptor timp de 8-10 minute și apoi se lasă să se răcească complet.
- 3
Mărul și rucola se spală, iar rucola se usucă prin centrifugare. Se scot semințele mărului cu un dispozitiv de scos semințe, iar apoi se taie în 4 felii rotunde.
- 4
Feliile de măr se încing într-o tigaie, pe fiecare parte, câte 1 minut și se așază apoi pe câte o farfurie.
- 5
Feliile de șuncă se pliază la mijloc, se așază pe feliile de măr și apoi peste câte o rondea din brânza de capră. Acestea se pudrează cu zahăr. Zahărul se caramelizează cu un arzător.
- 6
Chipsurile din parmezan se taie în jumătăți și câte o jumătate se așază pe farfurii cu puțină rucola. Se sărează, se piperează și se servesc.