kaufland.ro/retete
Role mediteraneene din vinete
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.
Valori nutritive
(Per porție)-
80/335kcal / kJ
-
2.2 gcarbo-hidrați
-
1.5 gproteine
-
7 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)-
80/335 kcal/kJ,
2.2 g carbo-hidrați,
1.5 g proteine,
7 g grăsimi
Ingrediente (15 bucăți)
1 | ceapă franțuzească |
5 linguri | ulei de măsline |
2 linguri | cremă de arahide |
0.5 linguriţă | coajă de lămâie rasă |
120 ml | supă (fond) vegană |
sare, piper proaspăt măcinat | |
1 | vânătă |
50 g | roşii uscate, conservate în ulei |
câte 10 | măsline verzi şi negre |
30 g | seminţe de pin |
busuioc şi cimbru uscat |
Suplimentar:
beţe mici de frigărui |
Preparare
- 1
Curăţaţi ceapa, tocaţi-o în cubuleţe fine şi trageţi-o la tigaie cca. 2 minute într-o 1 lingură de ulei încins. Adăugaţi crema de arahide, coaja rasă de lămâie şi supa şi asezonaţi cu sare şi piper.
- 2
Spălaţi vânăta, curăţaţi-o, tăiaţi-o în felii subţiri pe lung şi presăraţi sare. Tocaţi grosier roşiile, măslinele şi seminţele de pin, faceţi un piure cu 3 linguri de ulei şi condimentaţi cu sare şi piper.
- 3
Tamponaţi vinetele pentru a le usca, ungeţi-le cu pesto, presăraţi pe ele busuioc şi cimbru, rulaţi-le şi fixaţi-le cu beţe de frigărui. Ungeţi rulourile de vinete cu 1 lingură de ulei, preparaţi-le pe grill cca. 6-8 minute şi serviţi-le cu dip-ul de arahide.