Rizoto cu urzici și mascarpone
Valori nutritive
(Per porție)-
340/1423kcal / kJ
-
41 gcarbo-hidrați
-
10 gproteine
-
13 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)-
340/1423 kcal/kJ,
41 g carbo-hidrați,
10 g proteine,
13 g grăsimi
Ingrediente (2 porții)
1 mână plină | frunze de urzică |
2 linguri | brânză mascarpone |
1 | eșalotă |
1 lingură | unt |
100 g | orez pentru rizoto |
50 ml | vin alb |
1 | cub de supă de legume |
3 linguri | parmezan ras |
sare | |
piper proaspăt măcinat |
Preparare
- 1
Se opăresc frunzele de urzici cu apă clocotită, se scurg și se taie în fâșii subțiri. Jumătate dintre ele se amestecă într-un castron cu 1 lingură brânză mascarpone.
- 2
Se curăță eșalota și se taie cubulețe. Se topește untul într-o oală și se călesc cuburile de eșalotă până când sunt sticloase. Se adaugă orezul pentru risotto și se călește, amestecând, până când este acoperit cu grăsimea. Se adaugă vinul și se fierbe orezul până când a absorbit tot vinul.
- 3
Între timp, se dau în clocot 600 ml apă și se dizolvă cubul de supă. Se toarnă treptat supa fierbinte la orez – câte o tranșă de cum orezul a absorbit-o pe cea precedentă. Când s-a consumat întreaga cantitate de supă, orezul trebuie să fie fiert, dar nu prea moale.
- 4
Se adaugă în orez amestecul cu urzici și mascarpone, parmezanul și brânza mascarpone rămasă; se amestecă. Se potrivește risotto de gust cu sare și piper. Se împarte pe două farfurii încălzite; se presară porțiile cu restul frunzelor de urzici și se servesc.