Risotto de linte cu pulpă de porc fără os
Ingrediente (6 porții)
1 kg | pulpă de porc fără os |
500 g | linte |
5 | roșii cherry |
2 | morcovi |
1 | tulpină de țelină |
100 ml | vin alb |
100 ml | ulei de măsline |
1 pahar | suc de roşii |
100 g | unt |
2 | cepe albe |
200 g | piper verde boabe |
1 crenguță | rozmarin |
1 legătură | pătrunjel verde |
20 g | sare |
10 g | piper |
Preparare
- 1
Se curăță, se spală și se taie cubulețe morcovii, ceapa și țelina, apoi se pun într-o tigaie unsă cu puțin ulei de măsline la călit, după care se condimentează cu sare și piper și se lasă la foc mic până ce ceapa devine aurie. Apoi, se adaugă lintea care a fost in prealabil uscată, clătită și scursă și se lasă în continuare la foc mic până când ingredientele se călesc foarte puțin. Se adaugă un pahar cu apă și un cub de unt, rozmarinul, sare după gust și aproape un pahar de suc de roșii. Se acoperă totul cu un capac și se lasă la fiert la foc mic iar din când în când se adaugă câte un pic de apă caldă, exact ca pentru pilaful de orez (risotto) adaugând la final și un pumn de roșii cherry.
- 2
Pulpa de porc se scoate din frigider, se aduce la temperatura camerei, se masează cu sare și piper, se taie în felii de aproximativ 2 cm fiecare și se pune într-o tigaie preferabil de fontă, în care s-a încins puțin ulei de măsline și un cubuleț de unt alături de câteva boabe de piper negru. Carnea, se rumenește pe ambele părți și se scaldă în mixtura de ulei și unt, în care s-a adăugat și legătura de pătrunjel verde pentru a-i oferi un plus de savoare. După ce carnea prinde o crustă arămie, se încinge cuptorul la temperatura de 180°C și se lasă pentru 6 minute. Pulpa de porc se scoate din cuptor, se adaugă vinul alb și se mai lasă în cuptor la rumenit până ce aceasta devine omogenă.
- 3
Într-o farfurie adâncă se montează lintea preparată cu legume alături de pulpa de porc peste care se presară crenguța de rozmarin și câteva frunze de pătrunjel verde. Pentru garnitură se poate opta pentru o salată ușoară cu legume de sezon.