Ravioli din sfeclă roșie cu ciuperci și cușcuș
Valori nutritive
(Per porție)-
585/2445kcal / kJ
-
94 gcarbo-hidrați
-
18 gproteine
-
14 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)-
585/2445 kcal/kJ,
94 g carbo-hidrați,
18 g proteine,
14 g grăsimi
Ingrediente (4 porții)
200 g | sfeclă roșie murată |
400 g | făină |
80 g | cușcuș |
1 | ceapă |
2 lingurițe | pătrunjel |
4 linguri | ulei |
sare | |
1 linguriță | coajă de lămâie |
120 g | ciuperci Champignon |
piper | |
50 g | alune |
Preparare
- 1
Pasează sfecla roșie și strecoar-o printr-o sită fină. Amestecă piureul de sfeclă cu făină, sare și 2 linguri de ulei pană obții un aluat neted. Formează o bilă din aluat, învelește-o în folie transparentă și las-o aprox. 30 de minute în frigider să se odihnească.
- 2
Între timp, pregătește cușcușul conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
- 3
Curăță ceapa și ciupercile Champignon și taie-le cubulețe. Pune-le într-o tigaie cu o lingură de ulei și călește-le 3–4 minute. Condimentează cu sare și piper. Adăugă cușcușul și 1 lingură de pătrunjel și lasă amestecul să se răcească 20 de minute.
- 4
Între timp, împarte aluatul în patru bucăți și întinde-l în foi subțiri. Distribuie umplutura cu lingurița, la o oarecare distanță de margine, pe 2 foi de aluat. Apoi unge aluatul cu apă în jurul umpluturii și așază celelalte foi de aluat deasupra. Cu o formă rotundă (aprox. Ø 6 cm) decupează raviolii.
- 5
Fierbe-i în apă clocotită cu sare, timp de 3–4 minute. Distribuie-i pe 4 farfurii și picură restul de ulei deasupra. Servește-i cu alune presărate, restul de pătrunjel și coajă de lămâie.