Rață chinezească
Ingrediente (4 porții)
500 g | carne de rață ( pulpă și piept ) |
300 g | fasole verde |
500 g | spanac |
100 g | tăiței chinezești |
100 ml | vin roșu |
2 | roșii |
1 | ardei iute |
1 | ardei gras |
sos de soia | |
ulei de măsline | |
sare | |
piper |
Preparare
- 1
Se porționează carnea și se fierbe 90 minute în apă cu sare. Se scoate din supă.
- 2
Se încing 5 linguri de ulei de măsline și se prăjește carnea fiartă. Se adaugă tecuțele de fasole, frunzele de spanac și ardeiul gras tăiat fâșii. Se presară sare și piper și se toarnă 3 linguri de sos de soia și vinul. Se acoperă și se lasă pe foc moderat încă 15 minute.
- 3
Se fierb tăițeii conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Se limpezesc în jet de apă rece și se lasă în strecurătoare. După ce s-au scurs se stropesc cu ulei de măsline.
- 4
Se opăresc roșiile, se decojesc și se rad pe răzătoarea mare. Se încinge 1 lingură de ulei de măsline și se pun roșiile și ardeiul iute tăiat mărunt. Se adaugă sare și se fierb 3-4 minute.
- 5
Rața se servește cu garnitură de tăiței și sos picant.