Quiche cu tofu și camembert
Valori nutritive
(Per porție)-
408/1707kcal / kJ
-
16 gcarbo-hidrați
-
21 gproteine
-
29 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)-
408/1707 kcal/kJ,
16 g carbo-hidrați,
21 g proteine,
29 g grăsimi
Ingrediente (4 porții)
120 g | făină de alac |
350 g | tofu afumat |
125 g | camembert |
rozmarin tocat | |
grăsime pentru formă | |
40 g | rucola |
3 linguri | amidon alimentar |
sare | |
piper | |
6 | ouă |
90 g | margarină semi-degresată |
40 g | migdale măcinate |
1 | gălbenuș |
80 g | măsline verzi și negre (fără sâmburi) |
200 g | smântână dulce |
4 fire | ceapă verde |
Preparare
- 1
Pentru aluat, se frământă migdalele, făina, margarina, 1/2 de linguriță de sare, rozmarinul și gălbenușul până se obține un aluat suplu, se rulează în folie și se lasă la rece timp de cca 30 de minute.
- 2
Tofu și camembert se taie cubulețe. Ceapa verde se curăță, se spală și se taie inele, iar măslinele se taie rondele. Ouăle se amestecă cu smântâna dulce și amidon și se condimentează cu sare și piper. Aluatul se întinde la o grosime de cca 5 milimetri și se aşază într-o formă de tartă unsă cu grăsime (diametrul cca 26 de centimetri) și se pre-coace în cuptorul preîncălzit la 180 de grade (convecție: 160 de grade) timp de cca 10 minute.
- 3
Masa de ou se amestecă cu tofu, ceapă verde, măsline și camembert, se distribuie peste aluat și se mai coace încă 40-45 de minute.
- 4
Rucola se spală, se curăță, se taie în bucăți adecvate pentru consum, se distribuie pe quiche și se servește.