Pulpițe de pui cu usturoi
Ingrediente (3 porții)
500 g | pulpițe inferioare |
50 ml | ulei |
3-4 | căței de usturoi |
2 | lămâi |
1 legătură | pătrunjel |
cimbru, cimbrișor, busuioc | |
sare |
Util
-
Rețeta îți este recomandată și dacă ai diabet, dar cu o garnitură de fasole verde în locul cartofilor.
Preparare
- 1
Speli pulpițele și le așezi într-un vas termorezistent uns cu ulei. Le stropești cu zeama de la ½ lămâie, presari condimente după gust și sare după indicația medicului.
- 2
Introduci vasul în cuptor, la foc mijlociu, pentru 15 minute. Zdobești usturoiul și îl amesteci cu 2 linguri apă.
- 3
Scoți vasul din cuptor stropești carnea cu sosul format în tavă, apoi cu mujdeiul. Le dai din nou la cuptor până se rumenesc, micșorând intensitatea focului. Din când în când scoți vasul și stropești pulpițele cu sos.
- 4
Când sunt gata, le scoți pe un platou și le stropești cu zeama de la ½ lămâie. Le servești cu o garnitură de cartofi natur și felii de lămâie.