Pulpă de rață pe pat de ceapă
Ingrediente (2 porții)
250 ml | vin alb |
100 ml | ulei |
250 ml | zeamă de varză murată |
50 ml | oțet balsamic |
50 g | unt |
1 | varză roșie |
2 | pulpe de rață |
6 | cepe |
2 | căței de usturoi |
4 | cuișoare |
0.5 linguriță | cimbru |
2 | foi de dafin |
1 linguriță | zahăr |
sare | |
piper |
Preparare
- 1
Se curăță varza, se dă pe răzătoare, se presară sare și se lasă aproximativ 30 minute să se înmoaie.
- 2
Se încinge 100 ml ulei într-o tigaie și când e bine încins, se adaugă varza.
- 3
Se călește timp de 10 minute, apoi se stinge cu zeamă de varză.
- 4
Se lasă să fiarbă timp de 30 minute. Când se absoarbe toată zeama se poate adăuga apă.
- 5
Usturoiul se curăță și se zdrobește, iar o ceapă se taie julienne. Pulpele de rață se spală bine, se condimentează cu sare și piper, apoi se înnăbușă în unt împreună cu ceapa, usturoiul și un pahar de apă timp de 10-15 minute, într-o oală cu capac, la foc mediu.
- 6
Se unge o tavă cu două linguri de ulei se pun pulpele, peste care se pun sosul în care au fost înăbușite, cuișoarele, cimbrul, vinul și foile de dafin. Se stropește cu puțină apă apoi tava se acoperă cu folie de aluminiu și se dă la cuptor. După 25 de minute se îndepărtează folia, se toarnă peste pulpe din sosul din tavă și se mai lasă 10 minute.
- 7
Se curăță, se spală și se taie restul de ceapă julienne. Într-o tigaie se pune uleiul rămas și ceapa. Se condimentează cu sare și se lasă la foc mic, amestecând des. După 10 minute se adaugă zahărul și oțetul balsamic, amestecând pe foc încă 20 de minute. Se servesc pulpele pe pat de ceapă caramelizată.