Pulpă de porc cu praz pane
Ingrediente (6 porții)
1 kg | pulpă de porc |
boia de ardei dulce | |
2 | morcovi |
1 lingură | untură |
1 | ceapă |
1 | căpățână de usturoi |
2 fire | praz |
1 | ou |
50 ml | lapte |
făină | |
sare |
Util
-
Înainte de servire, îndepărtezi sfoara și tai pulpa în felii groase de 2-3 cm. Le așezi pe platou împreună cu prazul pane.
Preparare
- 1
Cureți usturoiul, ceapa, morcovii și prazul. Fierbi morcovii pentru 5 minute. Tai ceapa solzișori.
- 2
Dezosezi pulpa de porc și o cureți de pielițe. Presari carnea cu puțină sare și boia, apoi o strângi sub formă de rulou și o legi cu sfoară. Înțepi carnea din loc în loc și o împănezi cu bucățele de morcovi și căței de usturoi.
- 3
Într-o tavă unsă cu untură, așezi ceapa și carnea și torni puțină apă. Introduci tava în cuptorul preîncălzit, la foc mijlociu, pentru 1 ¼ oră. La fiecare 10 minute, stropești carnea cu sosul din tavă.
- 4
Între timp, tai prazul în bucăți de 5-6 cm, le opărești și le scurgi bine. Bați oul cu laptele, puțină sare și făină cât cuprinde pentru un aluat moale, asemănător celui pentru clătite. Treci bucățile de praz prin aluat și le prăjești.