Pui cu sos de roșii și busuioc
Valori nutritive
(Per porție)-
327/1368kcal / kJ
-
8 gcarbo-hidrați
-
31 gproteine
-
17 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)-
327/1368 kcal/kJ,
8 g carbo-hidrați,
31 g proteine,
17 g grăsimi
Ingrediente (4 porții)
2 linguri | ulei de măsline |
4 jumătăți | piept de pui cu os |
2 linguri | făină |
1 | ceapă mică |
4 | căței de usturoi |
125 ml | vin roșu sec |
410 g | roșii tocate, din cutie |
30 g | busuioc proaspăt |
0.5 linguriță | sare |
0.5 linguriță | fulgi de ardei iute |
Util
-
Vinul roșu poate fi înlocuit cu supă-bază de pui.
Preparare
- 1
Încinge uleiul într-o tigaie mare, la foc potrivit. Tăvălește puiul prin făină, scuturând excesul. Prăjește puiul câte 5 minute pe fiecare parte sau până când s-a rumenit. Apoi, scoate-l pe o farfurie.
- 2
Pune în tigaie ceapa și usturoiul și călește-le, amestecând frecvent, timp de 7 minute sau până când ceapa s-a înmuiat. Adaugă vinul și, mărind flacăra, fierbe amestecul 2 minute.
- 3
Adaugă roșiile, 3 linguri de busuioc, sarea și fulgii de ardei iute. Lasă amestecul să fiarbă, apoi pune puiul din nou în tigaie.
- 4
Redu focul, pentru ca lichidul să clocotească molcom, după care acoperă tigaia și gătește totul 10 minute sau până ce puiul este făcut, întorcându-l pe parcursul fierberii. Pune bucățile de pui pe farfurii individuale.
- 5
Adaugă în sos restul de busuioc. Lasă tigaia pe foc încă 1 minut.
- 6
Toarnă sosul peste pui și servește mâncarea.