Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Pui și vafe

Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Valori nutritive

(Per porție)
  • 1182/​4942
    kcal / kJ
  • 92 g
    carbo-hidrați
  • 61 g
    proteine
  • 62 g
    grăsimi

Valori nutritive

(Per porție)
    1182/4942 kcal/kJ, 92 g carbo-hidrați, 61 g proteine, 62 g grăsimi

Ingrediente (2 Porție)

Pentru pui

250 piept de pui
200 lapte bătut
1 lămâie verde bio
125 făină de grâu (tip 405)
1 praf de copt
1 piper roșu
1 usturoi granulat
1 ou (mărimea M)
sare
piper
400 ulei vegetal

Pentru aluat

2 ouă (mărimea M)
100 făină de grâu (tip 405)
1 praf de copt
sare
100 lapte bătut
50 brânză Gouda rasă
50 unt moale

În plus

80 salată de varză tocată

Preparare

    1

Se spală pieptul de pui, se usucă și se taie în două. Se spală lămâia verde în apă caldă, se răzuiește coaja și se stoarce sucul. Se pune pieptul de pui într-un castron cu lapte bătut, coaja și sucul de lămâie verde și se lasă acoperit la marinat timp de cel puțin 8 ore, de preferat, peste noapte.

    2

A doua zi, pentru aluat, se amestecă untul într-un castron cu ajutorul telului unui mixer de mână, până când devine cremos. Se amestecă treptat cu ouăle. Se amestecă încet făina, praful de copt și sarea. Apoi se amestecă laptele bătut cu brânza Gouda.

    3

Se amestecă într-un castron făina, praful de copt, piperul roșu și usturoiul granulat. Într-un alt castron, se bate oul cu 100 ml de lapte bătut, sare și piper. Se trece puiul mai întâi prin amestecul de făină, apoi prin amestecul de ouă și din nou prin amestecul de făină.

    4

Se preîncălzește aparatul de vafe și se coc vafele în porții, conform instrucțiunilor.

    5

Se încălzește uleiul într-o tigaie la aproximativ 170 °C și se prăjește puiul în el timp de aproximativ 6 minute. Apoi se lasă la scurs pe un prosop sau pe un grătar de bucătărie.

    6

Se așază puiul prăjit și salată de varză peste vafe și se servesc.