Pui Shanghai
Ingrediente (7 porții)
700 g | piept de pui dezosat și fără piele |
70 g | susan |
6 linguri | amidon |
6 linguri | pesmet panko |
8 linguri | sos de soia |
4 | ouă |
1 lingură | muștar |
Preparare
- 1
Se taie pieptul de pui în fâşii. Peste fâşiile de piept de pui se adaugă 4 linguri de sos de soia şi se amestecă astfel încât toate fâşiile de piept de pui să fie acoperite de sos. Se lasă la marinat pentru 15-20 de minute.
- 2
Apoi se pregăteşte aluatul. Se pun ouăle într-un bol, se adaugă 4 linguri de sos de soia, muştarul, făina şi susanul și se amestecă până se omogenizează. Pestemul panko se pune într-un bol separat.
- 3
Se pune pe foc o cratiţă în care se adaugă ulei (destul de mult, fâşiile din piept de pui trebuie să plutească în ulei) şi se lasă la încins. Se ia fiecare fâşie de piept de pui, se trece prin sosul de ouă, muştar,amidon și susan și apoi prin pesmetul panko şi se pune la prăjit, la foc mediu. Se lasă să se prăjească timp de 3-4 minute, pe ambele părți.
- 4
Se scot fâşiile de piept de pui şi se pun pe un platou, pe şerveţele de hârtie absorbante. Se procedează astfel până se termină toate fâşiile din piept de pui.
- 5
Se servesc cu maioneză asezonată cu pătrunjel, cu sos de soia, cu cartofi prăjiţi, cu piure sau cu salate.