Pui cu legume stir-fry
Ingrediente (2 porții)
100 ml | ulei de măsline |
500 g | spanac conservă |
300 g | ciuperci pleurotus |
1 legătură | sparanghel curățat |
4 | morcovi tăiați bucăți |
1 | piept de pui |
2 fire | praz |
1 | ceapă |
2 | căței usturoi feliați |
5 linguri | sos de soia |
5 linguri | vin alb |
sare |
Preparare
- 1
Se pune apă la fiert într-o cratiță. Când fierbe, se pun sparanghelul tăiat jumătăți, morcovul și prazul tăiate bucăți și se adaugă sare. Sparanghelul se scoate după 10 minute, iar prazul și morcovii după încă 10 minute.
- 2
Se spală ciupercile pleurotus și se taie bucăți. Pieptul de pui se spală și se taie fâșii. Carnea se lasă câteva minute la frigider, într-o marinată obținută din sos de soia amestecat cu vin.
- 3
Într-o cratiță se încinge ulei de măsline și se călește sparanghelul timp de 2-3 minute, apoi se adaugă prazul, morcovii, ciupercile și spanacul scurs din conservă.
- 4
Între timp, se călesc separat și ceapa tăiată jullien și usturoiul. Se adaugă puiul marinat în sos de soia și vin și se lasă câteva minute, întorcând pe toate părțile.
- 5
Când este aproape gata puiul, se amestecă în wok cu legumele și se lasă pe foc câteva minute.