Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Pui indian cu condimente și iaurt

Mai mult de 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Valori nutritive

(Per porție)
  • 654/​2733
    kcal / kJ
  • 43 g
    carbo-hidrați
  • 35 g
    proteine
  • 31 g
    grăsimi

Valori nutritive

(Per porție)
    654/2733 kcal/kJ, 43 g carbo-hidrați, 35 g proteine, 31 g grăsimi

Ingrediente (4 porții)

4 pulpe de pui
100 g iaurt, 10% grăsime
câte 1 linguriță curcuma și ghimbir, măcinate
câte 0.5 linguriță coriandru și cardamom, măcinate
sare
piper proaspăt măcinat
1 linguriță zeamă de lămâie
1 cățel usturoi
1 lingură ulei vegetal
400 g roșii pasate
1-2 lingurițe pastă de curry verde
100 ml smântână
1 baton scorțișoară
2 cuișoare
200 g pâine naan

Preparare

    1

Pulpele de pui se spală și se tamponează cu prospopul.

    2

Iaurtul se amestecă împreună cu curcuma, ghimbirul, coriandrul, cardamomul, sarea, piperul și zeama de lămâie.

    3

Iaurtul condimentat se pun împreună cu pulpele de pui într-o pungă de friptură mare, se amestecă bine și se lasă la martinat cca 2 ore.

    4

Usturoiul se decojește, se zdrobește și se prăjește puțin în ulei încins. Se adaugă roșiile, pasta de curry și smântâna, se dă în fiert și se asezonează cu curcuma, ghimbir, cardamom, piper și sare.

    5

Sosul împreună cu batonul de scorțișoară și cuișoarele se pun într-o tăviță adâncă, se adaugă deasupra pulpele de pui și se lasă să fiarbă înăbușit în cuptorul preîncălzit la 180 de grade (convecție: 160 de grade) timp de cca 50-60 minute.

    6

Se îndepărtează batonul de scorțișoară și cuișoarele. Se așază pulpele de pui și sosul în farfurii și se servește cu pâine naan.