kaufland.ro/retete
Pui fript cu salsa
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.
Ingrediente (4 porții)
12 | ciocănele de pui |
600 ml | lapte bătut |
4 | ouă |
1 linguriță | sos picant |
225 g | făină cu agent de creștere |
1 linguriță | boia |
1 linguriță | praf de usturoi |
1 linguriță | piper negru |
ulei de arahide, pentru prăjit în baie de ulei |
Pentru salsa verde
3 | cepe verzi |
1 | cățel mic de usturoi |
1 | ardei iute verde |
20 g | coriandru proaspăt |
20 g | pătrunjel proaspăt |
3 linguri | ulei de măsline extravirgin |
zeama de la o lămâie | |
piper negru, proaspăt măcinat |
Preparare
- 1
Se pun ciocănelele de pui la marinat în lapte bătut și se lasă la frigider peste noapte. Se amestecă și se pasează într-un robot de bucătărie toate ingredientele pentru salsa.
- 2
Într-un castron mare, se bat ouăle și sosul iute împreună cu 125 ml de apă. Într-un bol separat, se amestecă toate ingredientele uscate. Se scurge laptele bătut de pe bucățile de pui și se aruncă.
- 3
Într-o friteuză, se încinge uleiul de arahide la 175°C. Se scufundă fiecare ciocănel în compoziția cu ou, apoi se dă prin amestecul de condimente uscate până se acoperă bine. Se prăjesc ciocănelele în tranșe mici, până devin aurii (10-15 minute). Se scurg pe șervete de hârtie și se servesc cu salsa.