Pui la cuptor umplut
Ingrediente (6 porții)
200 g | ficăței de pui |
100 g | ciuperci feliate |
50 g | unt |
1 | pui întreg |
5 căței | usturoi |
2 linguri | sos de soia |
2 crenguțe | rozmarin |
pungă de copt | |
boia dulce | |
sare | |
piper |
Preparare
- 1
Se spală bine puiul și se condimentează cu sare, boia și piper după gust, atât în interior cât și pe sub stratul de piele, îndepărtând-o ușor cu mâna. Între timp, se spală bine ficățeii de pui și se pun la fiert în apă cu sare, timp de 10 minute.
- 2
Usturoiul se taie felii. Se pasează ficățeii fierți și se amestecă cu ciupercile și câteva felii de usturoi, condimentând cu sare și piper.
- 3
Se unge puiul cu unt în interior și se umple cu amestecul obținut.
- 4
Se pune puiul în pungă alături de crenguțe de rozmarin și feliile de usturoi rămase.
- 5
Punga se leagă, se înțeapă în câteva locuri cu o furculiță și se pune într-o tavă în cuptorul încălzit. Se lasă timp de 45 de minute sau până ce puiul este rumenit.
- 6
Când este gata, sosul rămas în pungă se amestecă cu sosul de soia și se servește alături de pui.