Pui crocant cu nucă de cocos
Ingrediente (6 porții)
3 lingurițe | chimion măcinat |
2 lingurițe | coriandru măcinat |
1 linguriță | pudră de curry |
0.5 linguriță | sare |
0.5 linguriță | piper negru, proaspăt măcinat |
1 kg | fileuri de pui sau piept de pui dezosat, fără piele, tăiat bucăți mari |
85 g | miez de nucă de cocos, ras |
160 g | arahide, tocate mărunt |
2 | albușuri |
Sos de iaurt:
250 g | iaurt cu un conținut redus de grăsimi |
70 g | chutney de mango, tocat mărunt |
1 lingură | suc de lămâie |
Preparare
- 1
Se încinge cuptorul la 220°C. Se combină într-un castron mare chimionul, coriandrul, sarea, pudra de curry și piperul. Se pun deoparte 2 lingurițe din această mixtură, pentru sos; se adaugă carnea la mixtura rămasă în castron și se amestecă bine.
- 2
Se combină într-un vas nuca de cocos și arahidele. În alt vas, se bat albușurile cu 1 lingură de apă. Se înmoaie bucățile de pui în albușuri, apoi se tăvălesc prin mixtura de cocos, presând, ca să se îmbrace uniform. Se așază bucățile de pui într-o tavă de copt adâncă, unsă, și se coc 15 minute sau până ce sunt rumenite.
- 3
Se amestecă ingredientele pentru sosul de iaurt cu mixtura de condimente pusă deoparte. Se servește puiul alături de acest sos.