Pui cu bere și curry
Ingrediente (8 porții)
4 | pulpe de pui |
1 | cartofi |
1 | sticlă de bere |
1 | baton de scorțișoară |
1 | cuișor |
0.5 linguriță | curry |
sare | |
piper | |
ulei de măsline |
Util
-
Acestui preparat cu arome exotice i se poate asocia în mod fericit o garnitură de cartofi dulci (batata).
Preparare
- 1
Cureți pulpele, apoi le tai în jumătăți, le speli și le așezi într-un castron. Le ungi cu ulei și le presari cu praf de curry, sare și piper după gust. Le așezi într-o tavă, le stropești cu bere și torni o cană cu apă. Pui scorțișoara ruptă în bucăți și cuișorul.
- 2
Decojești cartofii, îi speli și îi tai în cubulețe. Îi așezi în tavă în jurul bucăților de carne. Acoperi tava cu folie de aluminiu, o înțepi în câteva locuri, cu un vârf de cuțit și introduci tava în cuptorul încins, pentru 20-30 de minute.
- 3
Îndepărtezi cu cu grijă folia și mai lași tava 10 minute în cuptor, ca să se rumenească. Dacă e nevoie, mai adaugi puțină apă.