Prăjitură Snickers by Roxana Blenche
Ingrediente (8 Porție)
Blat
9 ou | albuşuri |
1 plic | praf copt |
1 g | sare |
300 g | zahăr |
zeama de la jumătate de lămâie | |
7 linguri | făina |
300 g | nucă măcinată |
Cremă
9 | gălbenuşuri |
300 g | zahăr |
350 g | unt |
300 g | alune de pădure |
200 g | ciocolată albă |
50 ml | ulei de floarea soarelui |
300 g | ciocolată neagră |
Preparare
- 1
Pentru blat batem albușurile de ou cu un praf de sare și zaharul pana obținem o spuma tare. Dupa aceea stingem praful de copt cu zeamă de lămâie și îl adaugam în compoziție. Adaugam și faina cernută și nucile măcinate.
- 2
Într-o tavă punem hârtie de copt și o tapetăm cu unt și faina. Turnăm compoziția și o punem în cuptor la 180 de grade timp de aproximativ 30 de minute.
- 3
Imediat după ce am scos blatul din cuptor răzuim deasupra ciocolata alba 200 g și îl lăsăm la răcit.
- 4
Pentru crema: 7 linguri de zahăr se caramelizează și se sting cu 300 de g de unt 82% grăsime. Cele 9 gălbenușuri se freacă cu 8 g de zahar până se spumează și se adaugă caramelul pe foc.
- 5
Dupa care adăugăm 300 g de alune de pădure coapte în prealabil. Și se lasă la temperat. După ce s-a temperat se întinde peste ciocolata albă. Deasupra se pune glazura din 200 g ciocolata menaj cu 3 linguri de ulei la baie marine.
- 6
Se lasă la răcit peste noapte și este gata de a fi servită.