Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Prăjitură Snickers by Roxana Blenche

Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Ingrediente (8 Porție)

Blat

9 ou albuşuri
1 plic praf copt
1 g sare
300 g zahăr
zeama de la jumătate de lămâie
7 linguri făina
300 g nucă măcinată

Cremă

9 gălbenuşuri
300 g zahăr
350 g unt
300 g alune de pădure
200 g ciocolată albă
50 ml ulei de floarea soarelui
300 g ciocolată neagră

Preparare

    1

Pentru blat batem albușurile de ou cu un praf de sare și zaharul pana obținem o spuma tare. Dupa aceea stingem praful de copt cu zeamă de lămâie și îl adaugam în compoziție. Adaugam și faina cernută și nucile măcinate.

    2

Într-o tavă punem hârtie de copt și o tapetăm cu unt și faina. Turnăm compoziția și o punem în cuptor la 180 de grade timp de aproximativ 30 de minute.

    3

Imediat după ce am scos blatul din cuptor răzuim deasupra ciocolata alba 200 g și îl lăsăm la răcit.

    4

Pentru crema: 7 linguri de zahăr se caramelizează și se sting cu 300 de g de unt 82% grăsime. Cele 9 gălbenușuri se freacă cu 8 g de zahar până se spumează și se adaugă caramelul pe foc.

    5

Dupa care adăugăm 300 g de alune de pădure coapte în prealabil. Și se lasă la temperat. După ce s-a temperat se întinde peste ciocolata albă. Deasupra se pune glazura din 200 g ciocolata menaj cu 3 linguri de ulei la baie marine.

    6

Se lasă la răcit peste noapte și este gata de a fi servită.