Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Prăjitură cu rubarbăr

Cel mult 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Ingrediente (24 Porție)

1 vârf de cuțit praf de copt
300 g făină
3 ouă
200 g zahăr
1 plic zahăr vanilat
2 esență de vanilie
125 ml ulei de floarea-soarelui
250 ml lapte
1 praf sare
1 kg rubarbă

Pentru spuma de bezea de deasupra:

200 g zahăr
4 albușuri

Preparare

    1

Pentru o prăjitură mai pufoasă, cum numai bunicile ştiau să facă, merită efortul să baţi separat o spumă tare din albuşuri cu zahăr.

    2

Separat, cu ajutorul unei linguri de lemn freci bine, bine gălbenuşurile cu zahărul vanilat, un praf de sare şi esenţă de vanilie. Uneşti într-un bol mai mare cele două compoziţii.

    3

Peste spuma de ouă torni puţin câte puţin laptele amestecând bine. Apoi torni uleiul, puţin câte puţin, şi amesteci repede, ca fiecare picătură de ulei să fie încorporată bine în aluat. Adaugi în ploaie făina, în care ai pus praful de copt şi amesteci continuu.

    4

Torni compoziţia în tava tapetată cu unt şi făină.

    5

Pui cuburile de rubarbă din loc în loc în compoziţie şi laşi în cuptor timp de 25-30 de minute până se rumenesc.

    6

Truc. Cuptorul trebuie să fie încălzit înainte, iar când introduci tava reglezi temperatura la 180° sau dai focul mai mic. Apoi, ideea e să nu deschizi curios cuptorul în timp ce prăjitura se coace.

    7

Când se răceşte o tai pătrate şi o pudrezi cu zahăr pudră.

    8

Pentru reţeta de Prăjitură cu rubarbă şi bezea reduci la jumătate cantitatea de zahăr din compoziţia de aluat. În rest... procedezi la fel. Scoţi tava din cuptor, o laşi puţin să se răcească şi torni albuşurile bătute spumă peste ea. O pui din nou la cuptor şi laşi să se coacă încă cinci minute la foc mic.