kaufland.ro/retete
Prăjitură cu prune şi cacao
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.
Ingrediente (14 porții)
600 g | prune fără zâmburi |
150 g | iaurt |
150 g | cacao |
300 g | zahăr |
500 g | făină |
6 | ouă |
1-2 plicuri | zahăr vanilat |
5 linguri | ulei |
2 lingurițe | coajă rasă de lămâie |
Preparare
- 1
Ouăle se bat cu zahărul și cu zahărul vanilat până când se topește tot zahărul și se obține o cremă groasă ca o smântână.
- 2
Se adaugă treptat iaurtul și uleiul și coaja rasă de lămâie.
- 3
Se presară încet și făina. Se amestecă ușor, de jos în sus.
- 4
Compoziția se împarte în două boluri: într-unul se pune doar un sfert din aluat, iar în celălalt restul. În primul se înglobează cacaua cernută. Se amestecă energic.
- 5
Se tapetează o tavă cu hârtie de copt. Se toarnă primul strat de cacao. Se dă la cuptor pentru 10 minute.
- 6
Se scoate tava și se adaugă și cel de-al doilea strat, deasupra căruia se presară prunele întregi sau înjumătățite.