Prăjitură Frankenstein
Ingrediente (20 bucăți)
250 g | zahăr |
1 plic | zahăr vanilat |
5 | ouă |
350 g | făină |
1 plic | praf de copt |
125 ml | ulei vegetal |
125 ml | limonadă de portocale |
coaja răzuită şi zeama de la o lămâie netratată | |
10 g | colorant alimentar verde, rezistent la coacere + pentru ornat |
120 g | dulceaţă de căpşuni |
100 g | zahăr pudră |
20 g | glazură de ciocolată amăruie |
ochi de zahăr |
Util
-
Ornaţi după preferinţe cu bezele trase în ciocolată.
Preparare
- 1
Frecaţi zahărul, zahărul vanilat şi ouăle până obţineţi o spumă groasă. Amestecaţi făina cu praful de copt şi adăugaţi alternativ ulei şi limonadă.
- 2
Încorporaţi coaja rasă de lămâie şi zeama, precum şi colorantul alimentar. Întindeţi aluatul într-o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt şi coaceţi-l în cuptorul preîncălzit la 180°C (gaz: treapta 3, convecţie aer 160°C) aprox. 30-35 minute, până devine brun-auriu. Lăsaţi prăjitura să se răcească pe un grătar pentru prăjituri.
- 3
Tăiaţi prăjitura în jumătăţi, ungeţi una dintre jumătăţi cu dulceaţă încălzită şi aşezaţi celaltă jumătate deasupra. Amestecaţi zahăr pudră cu puţină apă şi colorant alimentar. Topiţi glazura de ciocolată în baie de aburi.
- 4
Ungeţi prăjitura cu glazura de zahăr şi ornaţi-o cu ochi de zahăr şi glazură de ciocolată într-un design stil Frankenstein.