Prăjitură cu cremă de portocale
Ingrediente (25 bucăți)
Pentru blat:
6 | ouă |
200 g | zahăr pudră |
6 linguri | sifon |
1 vârf de cuțit | praf de copt |
300 g | făină |
câte 1 lingură | ulei și făină pentru tavă |
Pentru cremă:
zeama de la 1 portocală și ½ lămâie | |
2-3 pahare | zahăr |
2 linguri rase | făină |
1 | ou |
1 lingură | unt |
apă |
Util
-
Tai blatul în două foi pe care le umpli cu ½ din cremă și le acoperi cu crema rămasă. Consumi prăjitura după ce a stat la rece 2 ore.
Preparare
- 1
Freci spumă gălbenușurile împreună cu 6 linguri zahăr. Bați albușurile spumă tare, adăugând treptat restul de zahăr. În crema cu gălbenușuri, încorporezi treptat sifonul, apoi bezeaua și făina cernută împreună cu praful de copt.
- 2
Torni compoziția într-o tavă de 25x35 cm, unsă și tapetată și coci blatul 25 de minute, la foc mediu.
- 3
Pentru cremă, fierbi ½ din zahăr împreună cu zeama citricelor, diluată cu apă până la 200 ml.
- 4
Când siropul dă în clocot, pui făina și zahărul rămas și amesteci repede. Iei vasul de pe foc și încorporezi oul și untul, mixând neîntrerupt. Fierbi din nou crema, până se îngroașă.