Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete
Prăjitură cu cremă de portocale
© Burda România

Prăjitură cu cremă de portocale

Mai mult de 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Ingrediente (25 bucăți)

Pentru blat:

6 ouă
200 g zahăr pudră
6 linguri sifon
1 vârf de cuțit praf de copt
300 g făină
câte 1 lingură ulei și făină pentru tavă

Pentru cremă:

zeama de la 1 portocală și ½ lămâie
2-3 pahare zahăr
2 linguri rase făină
1 ou
1 lingură unt
apă

Util

  • Tai blatul în două foi pe care le umpli cu ½ din cremă și le acoperi cu crema rămasă. Consumi prăjitura după ce a stat la rece 2 ore.


Preparare

    1

Freci spumă gălbenușurile împreună cu 6 linguri zahăr. Bați albușurile spumă tare, adăugând treptat restul de zahăr. În crema cu gălbenușuri, încorporezi treptat sifonul, apoi bezeaua și făina cernută împreună cu praful de copt.

    2

Torni compoziția într-o tavă de 25x35 cm, unsă și tapetată și coci blatul 25 de minute, la foc mediu.

    3

Pentru cremă, fierbi ½ din zahăr împreună cu zeama citricelor, diluată cu apă până la 200 ml.

    4

Când siropul dă în clocot, pui făina și zahărul rămas și amesteci repede. Iei vasul de pe foc și încorporezi oul și untul, mixând neîntrerupt. Fierbi din nou crema, până se îngroașă.