Prăjitură cu cireșe
Ingrediente (6 porții)
500 g | cireșe zemoase |
250 g | făină |
200 g | unt |
2 | ouă |
2 linguri | lapte |
4 linguri | zahăr brun |
scorțișoară măcinată |
Pentru topping:
1 lingură | făină |
1 lingură | zahăr |
0.25 linguriță | scorțișoară |
1-2 linguri | pesmet |
unt | |
zahăr pudră pentru ornat |
Preparare
- 1
Cuptorul se încinge la 180 grade. Se alege o formă rotundă de tort și se unge cu unt. Se tapetează cu hârtie de copt. Se spală cireșele și se curăță de sâmburi.
- 2
Se amestecă făina cu scorțișoara într-un bol, se adaugă zahărul și se face o scobitură în centru.
- 3
Se bat ouăle cu laptele și cu untul moale și apoi se omogenizează cu ingredientele uscate și se mixează bine. Se toarnă un strat de aluat în formă, se presară un rând de cireșe și se acoperă cu încă un strat de aluat. Se presară deasupra restul de cireșe.
- 4
Pentru a prepara topping-ul, se amestecă toate ingredientele și se toarnă peste cireșe.
- 5
Se dă forma la cuptor pentru 35 de minute. Opțional se poate presăra zahăr pudră.