kaufland.ro/retete
Prăjitură cu brânză și cireșe
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.
Ingrediente (10 porții)
200 g | unt |
150 g | făină |
100 g | smântână |
250 g | zahăr |
800 g | brânză de vaci |
400 g | cireșe |
6 | ouă |
pesmet |
Preparare
- 1
Se freacă 100 g unt cu 50 g zahăr și cu 2 ouă. Se adaugă făina și se frământă ușor. Se păstrează la rece până se prepară umplutura.
- 2
Se zdrobește brânza de vaci. Se adaugă 100 g unt moale, 4 gălbenușuri și smântâna. Se bat albușurile spumă, se adaugă 200 g zahăr și se bat în continuare. Se pun peste brânză și se omogenizează totul.
- 3
Se scot sâmburii din cireșe. Se pun cireșele într-o strecurătoare și se tapetează cu pesmet. Se pun cireșele în compoziție și se amestecă ușor.
- 4
Se scoate aluatul de la rece și se întinde o foaie subțire. Se pune într-o tavă unsă cu unt. Se întinde umplutura și se coace 30 minute la foc moderat.