Prăjitură cu ananas la tigaie
Valori nutritive
(Per porție)-
380/1589.92kcal / kJ
-
59 gcarbo-hidrați
-
4 gproteine
-
15 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)-
380/1589.92 kcal/kJ,
59 g carbo-hidrați,
4 g proteine,
15 g grăsimi
Ingrediente (10 porții)
1/2 cană | unt, tăiat cuburi |
1 cană | zahăr brun |
1 cană | zahăr |
1 conservă | ananas, feliat |
1/2 cană | nuci pecan, tocate |
3 | ouă, separate |
1 linguriță | esență de vanilie |
1 cană | făină albă |
1 linguriță | praf de copt |
1/4 linguriță | sare |
cireșe |
Preparare
- 1
Se topește untul într-o tigaie cu diametrul de 22-25 cm care se poate băga și în cuptor. Se adaugă zahărul brun; se amestecă bine, până când se topește zahărul. Se scurge ananasul, păstrând 1/3 cană suc.
- 2
Se aranjează 7-8 felii de ananas în tigaie, peste zahăr, într-un singur strat (restul păstrează în frigider pentru altă utilizare). Se presară deasupra nuca; se dă tigaia deoparte.
- 3
Într-un castron mare, se bat gălbenușurile până ce se îngroașă și devin de culoarea lămâii. Se adaugă treptat zahărul; se bat bine. Se adaugă vanilia și sucul de ananas păstrat.
- 4
Se combină făina, praful de copt și sarea; se adaugă în compoziție și se amestecă bine. Într-un castronel, se bat albușurile cu mixerul, la viteză maximă, până când spuma formează creste tari. Se adaugă în aluat; se pune aluatul, cu lingura, în tigaie.
- 5
Se coace la 190°C, timp de 30-35 minute sau până ce o scobitoare înfiptă în mijlocul compoziției este extrasă curată. Se lasă 10 minute înainte de a o răsturna pe un platou. Se pune câte o cireașă în mijlocul feliilor de ananas.