Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Pomana porcului

Mai mult de 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Ingrediente (6 porții)

Ingrediente pentru pomana porcului

2 kg carne de porc (muşchiuleţ, ceafă, pulpă, fleică)
1 kg cârnați de porc
2 linguri untură
6 căței de ustoroi
1 linguriță sare
1 linguriță piper

Util

  • Pomana porcului se serveste cu mamaligă şi cu murături alături de un pahar de vin negru.


Preparare

    1

Se pune untura într-un ceaun şi se lasă să se topească.

    2

Se taie carnea în cuburi mari, se asezonează cu sare şi piper şi apoi se pune în ceaun.

    3

Se acoperă cu un capac, se lasă la foc mic amestecând din când în când.

    4

Când scade apa lasată de carne, se adaugă şi cârnaţii care trebuie înţepaţi pe alocuri astfel încât să nu pleznească în timpul prăjirii.

    5

Se amestecă uşor şi continuu şi se mai lasă pe foc pănă cand carnea va fi patrunsă, rumenă şi fragedă, iar carnaţii rumeniţi.

    6

Se ia pomana porcului de pe foc, se adaugă usturoiul pisat mărunt şi se mai lasă acoperită încă 5 minute. Astfel se obţine pomana porcului foarte fragedă.