Pomana porcului
Ingrediente (6 porții)
Ingrediente pentru pomana porcului
2 kg | carne de porc (muşchiuleţ, ceafă, pulpă, fleică) |
1 kg | cârnați de porc |
2 linguri | untură |
6 | căței de ustoroi |
1 linguriță | sare |
1 linguriță | piper |
Util
-
Pomana porcului se serveste cu mamaligă şi cu murături alături de un pahar de vin negru.
Preparare
- 1
Se pune untura într-un ceaun şi se lasă să se topească.
- 2
Se taie carnea în cuburi mari, se asezonează cu sare şi piper şi apoi se pune în ceaun.
- 3
Se acoperă cu un capac, se lasă la foc mic amestecând din când în când.
- 4
Când scade apa lasată de carne, se adaugă şi cârnaţii care trebuie înţepaţi pe alocuri astfel încât să nu pleznească în timpul prăjirii.
- 5
Se amestecă uşor şi continuu şi se mai lasă pe foc pănă cand carnea va fi patrunsă, rumenă şi fragedă, iar carnaţii rumeniţi.
- 6
Se ia pomana porcului de pe foc, se adaugă usturoiul pisat mărunt şi se mai lasă acoperită încă 5 minute. Astfel se obţine pomana porcului foarte fragedă.