Polpette a la sicilienne cu busuioc
Ingrediente (6 porții)
900 g | carne tocată amestec |
400 g | sos de roșii |
100 g | busuioc |
1 legătură | pătrunjel |
10 g | cimbru proaspăt |
50 g | usturoi |
300 g | suc de lămâie |
100 g | pâine toast |
6 | ouă |
10 g | sare |
8 g | piper |
Preparare
- 1
Carnea tocată amestec se pune într-un vas peste care se adaugă ouale, sare, piper și cimbrul proaspăt. Separat, se înmoaie pâinea în apă rece și se trece prin mașina de tocat sau se mai poate zdrobi cu mâinile. Usturoiul poate fi zdrobit, răzuit prin răzătoarea fină sau trecut și el prin mașină. Se adaugă pâinea umedă și mărunțită împreună cu usturoiul peste carne. Se adaugă pătrunjelul tocat mărunt peste carne, după care se frământă cu o paletă totul foarte bine obținând o pastă cât mai omogenă.
- 2
Cu mâinile umede, se iau grămăjoare din compoziția de carne și se formează bile dupa care se așează în tigaia bine încinsă cu ulei și se rumenesc pe toate părțile. După ce s-au rumenit, se scot din tigaie și se așează pe o hârtie de bucătărie absorbantă.
- 3
Pentru sos se folosește sosul de roșii se presară sare si piper dupa gust peste care se aduagă chiftelele și se lasă la infuzat pentru aproximativ 10 minute.
- 4
Ca să se poată da un plus de gust, într-un vas, se lasă pentru o oră, într-un loc răcoros și umbrit, chiftelele cu putin sos cu busuioc pentru a putea absorbi în totalitate gustul sosului
- 5
Acest fel de mâncare se poate servi cu un pahar de vin rose.