Platou de sărbătoare
Valori nutritive
(Per porție)-
700/2935kcal / kJ
-
26 gcarbo-hidrați
-
51 gproteine
-
43 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)-
700/2935 kcal/kJ,
26 g carbo-hidrați,
51 g proteine,
43 g grăsimi
Ingrediente (8 porții)
Pentru fileuri:
600 g | file de vițel |
600 g | file de porc |
600 g | file din piept de pui |
1 bucată | ghimbir (cca 1,5 cm) |
1 cățel | usturoi |
75 ml | sos de soia |
3 linguri | sake |
3 lingurițe | ulei de arahide |
3 lingurițe | zahăr brun |
1 teacă | ardei chili roșu |
6 linguri | ulei de susan |
1 lingură | muștar dulce |
3 lingurițe | muștar iute |
2 linguri | amestec de ierburi aromatice |
3 linguri | ulei de floarea soarelui |
sare, piper proaspăt măcinat |
Pentru tipuri de unt:
100 g | sfeclă roșie (ambalată în vid) |
240 g | unt cu sare de mare |
1 linguriță | pastă/praf de curry |
0.5 linguriță | condiment pentru turtă dulce |
sare, piper mozaic proaspăt măcinat | |
1 | baghetă |
150 g | brânză |
În plus:
3 pungi frigorifice |
Preparare
- 1
Se spală fileurile, se tamponează și se taie în bucăți.
- 2
Pentru marinata Teriyaki, se curăță ghimbirul și se rade. Apoi se curăță de coajă usturoiul și se zdrobește.
- 3
Se amestecă ghimbir, usturoi, sos de soia, sake, ulei de arahide și zahăr, se dă amestecul în fiert pentru puțin timp și se lasă la răcit.
- 4
Pentru marinata de chili, se înjumătățește teaca de chili și, apoi, se curăță, se spală și se taie cubulețe fine. La final, se amestecă cu ulei de susan.
- 5
Pentru marinata de muștar, se amestecă muștarul cu ierburile aromate și cu uleiul de floarea soarelui.
- 6
Adaugă 1/3 din bucățile file cu o marinată într-o pungă frigorifică, amestecă bine și las-o timp de aproximativ 1 oră la marinat.
- 7
Pentru variantele de unt, taie sfecla roșie în cubulețe fine și tamponeaz-o.
- 8
Bate untul până se obține o spumă și împarte-o în 3 porții.
- 9
O porție se amestecă cu sfeclă roșie, una cu pastă de curry, iar porția rămasă se amestecă cu condiment pentru turtă dulce și piper, iar variantele de unt se asezonează cu piper.
- 10
Se lasă bucățile file eventual să se scurgă, se condimentează cu sare și piper și se prăjesc pe grătar.
- 11
Bagheta se taie felii și se prăjește pe grătar. Felli se ung cu variante de unt, se așază peste acestea bucățile de file, se presară brânză pe deasupra, se coc în grătar și se servesc.