Plăcinta păstorului
Valori nutritive
(Per porție)-
555/2322kcal / kJ
-
31 gcarbo-hidrați
-
44 gproteine
-
28 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)-
555/2322 kcal/kJ,
31 g carbo-hidrați,
44 g proteine,
28 g grăsimi
Ingrediente (4 porții)
750 g | cartofi curățați și tăiați cubulețe |
3 | căței de usturoi, zdrobiți |
60 ml | smântână |
3/4 linguriță | sare |
2 linguri | unt |
1 | ceapă mică, tocată mărunt |
3 | morcovi |
750 g | pulpe de pui (dezosate și fără piele) |
2 linguri | făină |
250 ml | supă-bază de pui, cu un conținut redus de sare |
155 g | mazăre congelată |
3 linguri | pătrunjel proaspăt, tocat |
Preparare
- 1
Într-o oală mare cu apă clocotită, se fierb molcom cartofii cu usturoiul, timp de 25 de minute sau până ce s-au frăgezit apoi se scurg. Se sfărâmă cu un zdrobitor de cartofi, apoi se adaugă smântâna și 1/2 linguriță de sare. Se lasă piureul deoparte.
- 2
Între timp, se încinge cuptorul la 180°C. Se topește untul, la foc mic, într-o tigaie încăpătoare. Se adaugă ceapa și morcovii feliați subțire și se călesc, amestecând frecvent, timp de 7 minute, cât să se înmoaie. Se înglobează puiul tocat și se sotează 4 minute sau până ce nu mai e roz.
- 3
Se presară făina pe mixtura de pui și se gătește totul, amestecând, aproximativ 1 minut sau până la omogenizare. Se adaugă treptat supa-bază și restul de sare; se dă în clocot. Se micșorează flacăra, pentru a fierbe molcom, și se gătește compoziția, amestecând frecvent, timp de 5 minute sau până ce sosul s-a îngroșat ușor. Se încorporează mazărea și pătrunjelul; se amestecă din nou.
- 4
Se toarnă mixtura într-o formă de plăcintă cu diametrul de 23 cm. Se aranjează deasupra piureul de cartofi.
- 5
Se coace preparatul 30 de minute sau până ce toppingul este rumenit și crocant. Se servește mâncarea fierbinte.