Plăcintă irlandeză cu carne
Ingrediente (8 porții)
Aluat:
250 g | unt |
500 g | făină |
120 ml | apă rece |
Umplutură:
450 g | carne tocată de vită |
2 | ouă |
1 | ou bătut |
1 | ceapă |
1 | morcov tocat |
2-3 | ardei grași tocați mărunt |
sare | |
piper |
Preparare
- 1
Se pune făina în mixer, se adaugă untul tăiat cubulețe și se mixează până se încorporează untul în făină și se obține o compoziție asemănătoare pesmetului. Se adaugă apa și se mixează în continuare până când se obține un aluat omogen.
- 2
Se pune carnea într-un bol și se adaugă cele 2 ouă și legumele, tocate foarte mărunt.
- 3
Se condimentează cu sare și piper și se amestecă.
- 4
Se presară făină pe planșetă și se pune aluatul pe masă. Se frământă ușor până ce devine foarte elastic. Când este gata, se dă la frigider pentru 20 de minute.
- 5
Apoi se taie 1/3 din aluat și se dă deoparte.
- 6
Restul aluatului se întinde cât mai subțire și se taie cu o farfurioară, în discuri de 10-15 cm in diametru, discuri care se așază într-o tavă unsă cu ulei și tapetată cu hârtie de copt. Se întinde și aluatul păstrat și se decupează și din el discuri mai mici, cu diametrul unui pahar.
- 7
Pe discurile din tavă se pune câte o lingură de umplutură. Se acoperă carnea cu discurile mai mici. Se rulează marginile discurilor de jos, în așa fel încât să nu poată ieși umplutura în timpul coacerii.
- 8
Se crestează plăcințelele și se ung cu ou bătut.
- 9
Se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 180°C. Se coace aproximativ 60 de minute.