Pizza „Superfood”
Valori nutritive
(Per porție)-
734/3071kcal / kJ
-
94 gcarbo-hidrați
-
34 gproteine
-
21 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)-
734/3071 kcal/kJ,
94 g carbo-hidrați,
34 g proteine,
21 g grăsimi
Ingrediente (2 porții)
1/2 | cub de drojdie (= 21 g) |
1 | vârf de cuţit de zahăr |
175 g | făină integrală de grâu |
75 g | griș din grâu dur |
2 linguri | ulei de măsline |
1 | cățel de usturoi |
1 | ceapă roşie |
80 g | dovleac Hokkaido |
50 g | frunze de spanac |
80 g | boabe de mazăre din conservă |
4 lingurițe | roșii pentru pizza |
125 g | mozzarella ușoară |
sare |
Util
-
Se acoperă pizza cu câteva roșii cherry tăiate în jumătăți, înainte de coacere.
Preparare
- 1
Se preîncălzește cuptorul până la 220 de grade, treaptă de încălzire sus/jos (convecție, la 200 grade).
- 2
Se amestecă 100 ml apă călduță, drojdia și zahărul, se frământă cu făina, grișul de grâu dur, 1 linguriță sare și 1 lingură de ulei de măsline până se obține un aluat neted. Se formează aluatul într-o bilă și se lasă să crească într-un bol acoperit cu folie, timp de aproximativ 30 de minute, într-un loc cald.
- 3
Se descojesc usturoiul și ceapa. Se taie usturoiul cubulețe fine și se taie ceapa și dovleacul în felii subțiri. Se spală spanacul și se scurge bine cu năutul.
- 4
Se întinde aluatul pe o suprafață de lucru acoperită cu faină, se distribuie roșiile, se marinează legumele cu uleiul de măsline rămas și puțină sare și se distribuie și acestea peste pizza. Mozzarella se scurge, se taie felii, se distribuie peste pizza și se coace pe grătarul de jos, timp de 10-15 minute.
- 5
Opțional, pentru servire, se pot presăra deasupra semințe de dovleac prăjite.