Pizza cu spanac și anghinare
Ingrediente (4 porții)
Pentru aluat:
400 g | făină albă |
100 g | făină integrală |
1 linguriță | sare fină |
1 plic (7 g) | drojdie uscată |
1 linguriță | zahăr brun |
2 linguri | ulei de măsline |
300-350 ml | apă călduță |
Pentru topping:
1 conservă (400 g) | inimi de anghinare |
200 g | frunze de baby spanac |
400 g | mozzarella |
1 sul (50 g) | brânză topită |
4 linguri | parmezan ras |
sare | |
piper alb proaspăt măcinat |
Preparare
- 1
Cerni făina pe planșetă și o amesteci cu sarea. Faci în mijloc o gropiță în care torni treptat apa călduță în care ai dizolvat drojdia și zahărul, apoi adaugi uleiul. Încorporezi aceste ingrediente în masa de făină, folosind o furculiță. Cu mâinile presărate cu făină, frămânți aluatul 10 minute. Îl acoperi și îl lași să crească până își dublează volumul.
- 2
Frămânți din nou aluatul, pentru 2-3 minute. Împarți aluatul în 4 sfere mici. Le întinzi sub forma unor discuri de 20-24 cm și le pui în tăvi de copt speciale pentru pizza.
- 3
Repartizezi pe blaturi ingredientele pentru topping. Coci pizza în cuptorul preîncălzit, 10 minute la foc iute, apoi 10-15 minute la foc mic, până se rumenește.