Pizza cu conopidă și somon
Valori nutritive
(Per porție)-
637/2660kcal / kJ
-
21 gcarbo-hidrați
-
37 gproteine
-
43 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)-
637/2660 kcal/kJ,
21 g carbo-hidrați,
37 g proteine,
43 g grăsimi
Ingrediente (2 porții)
1 | conopidă mică |
80 g | somon afumat |
2 | ouă |
60 g | smântână |
2 fire | ceapă verde |
160 g | brânză Gouda |
1 linguriță | amidon |
2 | ulei |
sare | |
piper |
Preparare
- 1
Încinge cuptorul la 200 grade temperatură superioară/inferioară.
- 2
Spală și curăță conopida.
- 3
Răzuiește 400 g conopidă la răzătoarea mare și desprindeți restul în buchețele mici.
- 4
Amestecă conopida rasă într-un castron cu 1 lingură ulei și coace amestecul în cuptorul încins în prealabil, timp de 15 minute, la nivelul din mijloc. Lasă-l să se răcească puțin și frământă-l cu ouăle, brânza și amidonul. Condimentează cu sare și piper.
- 5
Împarte aluatul din conopidă în două și formează pe o tavă tapetată cu hârtie de copt 2 pizza rotunde, cu un diametru de aproximativ 20 cm. Coace-le 15 minute, pe nivelul cel mai de jos.
- 6
Amestecă buchețelele de conopidă cu restul de ulei, sărează și coace-le într-o formă termorezistentă aproximativ 10 minute.
- 7
Taie somonul afumat fășii, spală ceapa verde și tai-o rondele fine.
- 8
Scoate blaturile de pizza din cuptor, unge-le cu smântână, așază somonul afumat, ceapa și buchețelele de conopidă pe acestea și mai coace încă 5 minute, la nivel mediu.