Pizza cu avocado
Valori nutritive
(Per porție)-
765/3198kcal / kJ
-
8 gcarbo-hidrați
-
33 gproteine
-
65 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)-
765/3198 kcal/kJ,
8 g carbo-hidrați,
33 g proteine,
65 g grăsimi
Ingrediente (4 porții)
2 | avocado |
180 g | făină de migdale |
60 g | parmezan ras |
2 linguri | suc de lămâie verde |
2-3 linguri | pătrunjel |
2 linguri | ulei de măsline |
1 linguriță | praf de copt |
1 linguriță | fulgi de chili |
80 g | mozzarella |
1 | ou |
1 lingură | busuioc |
sare | |
piper |
Preparare
- 1
Încinge cuptorul la 200 °C.
- 2
Amestecă făina de migdale cu praful de copt și parmezanul. Amestecă oul cu 60 mililitri apă, uleiul de măsline și busuiocul tocat mărunt și încorporează-le în amestecul de migdale. Frământă totul într-un aluat omogen.
- 3
Unge o formă rotundă de pizza cu ulei de măsline. Așază aluatul în aceasta, distribuie-l uniform cu mâinile. Formează o margine. Coace 15-18 minute, în cuptor.
- 4
Între timp, taie fructele de avocado în jumătăți, scoate-le sâmburele și decojește-le. Jumătățile de avocado se taie în felii de aproximativ 5 milimetri și se marinează cu suc de lămâie verde.
- 5
Blatul de pizza se scoate din cuptor, se distribuie mozzarella pe acesta și se mai introduce 3-4 minute în cuptor, până se topește Mozzarella. Blatul se scoate din formă și se distribuie felii de avocado pe acesta. Se condimentează cu sare și piper, se presară fulgi de chili și pătrunjel tocat mare.