Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Piroști cu gulii

Mai mult de 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Valori nutritive

(Per porție)
  • 909/​3804
    kcal / kJ
  • 79 g
    carbo-hidrați
  • 35 g
    proteine
  • 48 g
    grăsimi

Valori nutritive

(Per porție)
    909/3804 kcal/kJ, 79 g carbo-hidrați, 35 g proteine, 48 g grăsimi

Ingrediente (6 porții)

Aluat:

500 g făină de grâu tip 1050
1 pachețel drojdie (42 g)
125 ml apă călduță
125 ml ulei
1 gălbenuș
sare

Umplutură:

1 kg gulii
150 g telemea
2 legături pătrunjel
2 legături chives
150 g Emmentaler sau cașcaval ras
3 linguri smântână
2 ouă
4 linguri semințe de susan
1 lingură smântână dulce
1 praf piper de Cayenne
sare
nucșoară rasă
făină pentru suprafaţa de lucru

Util

  • Piroștile sunt trăistuțe de aluat care se pot umple cu diferite compoziții; ele provin din bucătăria rusească.


Preparare

    1

Pentru aluat, se toarnă făina într-un castron și se face o gropiță la mijloc. Se zdrobește drojdia și se așază în gropiță; se amestecă împreună cu 2 linguri apă călduță și puțină făină de pe margini. Această plămădeală se lasă să crească 15 minute într-un loc cald.

    2

Se adaugă apoi restul de apă călduță, ulei, gălbenuș și sare; se amestecă toate. Se frământă aluatul până ce face bășici. Se acoperă și se lasă să crească la temperatura camerei cca 1 oră, până ce aluatul își dublează volumul.

    3

Între timp se prepară umplutura: se descojesc și se rad guliile. Se zdrobește bine telemeaua. Se spală și se toacă pătrunjelul și legăturile de chives.

    4

Toate aceste ingrediente se amestecă împreună cu cașcaval, smântână, un ou și semințele de susan; se condimentează cu sare, piper de Cayenne și nucșoară.

    5

Se presară făină pe planșetă. Se mai frământă aluatul o dată și se împarte în 6 porții. Se întinde din fiecare câte o foaie circulară și se mai lasă să crească 15 minute.

    6

Se separă cel de-al doilea ou. Gălbenușul se bate cu smântână dulce și se păstrează pentru unsul piroștilor.

    7

Se așază umplutura de gulii pe jumătate din suprafața fiecărei foi; se lasă liber 1 cm de foaie pe margine, care se unge cu albuș. Se pliază foile și se lipesc bine marginile. Piroștile se înțeapă cu furculița în mai multe locuri.

    8

Se ung 2 tăvi mari și se așază înăuntru piroștile; se ung cu amestecul de gălbenuș.

    9

Prima tavă de piroști se așază la mijlocul cuptorului rece și se coace cca 50 minute la cuptorul încins la 200ºC. Cea de-a doua tavă se coace cca 40 minute.