Pilaf cu coaste de miel
Ingrediente (6 porții)
200 ml | vin alb |
150 g | unt |
2 kg | coaste de miel |
30 g | ulei de măsline |
1 lingură | muştar |
6 | căţei de usturoi |
3 fire | rozmarin |
4 | roşii |
1 | ardei iute |
1 linguriță | seminţe de pin |
2 fire | cimbru |
1 linguriță | zahăr |
sare | |
piper |
Pentru pilaf:
200 ml | vin alb |
400 ml | supă de carne sau de legume |
100 ml | ulei de măsline |
300 g | orez |
25 g | unt |
sare | |
piper |
Preparare
- 1
Coastele se ung cu muştar şi cu unt moale. Carnea se crestează din loc în loc și se împănează cu 4 căţei de usturoi. Se presară sare, piper şi rozmarin. Se așază coastele într-o tavă termorezistentă.
- 2
De jur-împrejur, se așază roşiile spălate și tăiate pe jumătate. Peste roşii, se presară uniform restul de usturoi zdrobit, seminţele de pin și ardeiul iute tocat fin.
- 3
Se stropește totul cu ulei de măsline şi cu vin.
- 4
Tava se lasă la cuptor timp de 1 oră şi jumătate. Din când în când carnea se stropește cu sosul din tavă. Dacă sosul scade prea mult, se mai adaugă treptat apă călduţă.
- 5
După ce s-au pătruns coastele, se adună restul de sos din tavă și se pune separat într-o sosieră.
- 6
Se pune untul la încins într-o cratită. Când s-a topit, se adaugă uleiul de măsline. Când e bine încins, se poate pune orezul.
- 7
După ce devine translucid, se stinge cu vin și cu supă, amestecând treptat. Se lasă să fiarbă timp de 30 de minute până când scade, amestecând încontinuu. Se asezonează cu sare și piper după gust.