Piftie de porc
Ingrediente (6 porții)
4 | picioruşe de porc |
o ureche de porc | |
15-20 cm | șorici |
1 kg | carne de porc |
1 linguriță | sare |
1/2 linguriţă de piper | |
3 | căței de ustoroi |
Preparare
- 1
Picioruşele, şoriciul şi urechea de porc se pârlesc şi se spală bine.
- 2
Într-o oală de 8-10 L se adaugă picioruşele, urechea, şoriciul şi carnea de porc tăiată bucăţele.
- 3
Se adaugă suficientă apă pentru a le acoperi, sare, piper şi usturoi.
- 4
Se fierb la foc potrivit până se desprinde carnea de pe oasele picioruşelor de porc. Se pune carnea desprinsă de pe picioruşe în zeama în care a fiert şi se continuă fierberea împreuna cu celelalte ingrediente din carne până când carnea este foarte fragedă şi se eliberează gelatina necesară solidificării.
- 5
Se strecoară zeama pentru a îndepărta resturile, obţinându-se astfel un lichid limpede.
- 6
Carnea, şoriciul, urechea, fierte se distribuie în vase şi apoi se toarnă zeama pentru a se răci si solidifica.
- 7
Se răceşte la temperatura camerei puţin timp şi apoi se pune la frigider până a doua zi.