Piept de rață la cuptor
Ingrediente (2 porții)
300 g | frunze spanac |
50 g | unt |
1 | piept de rață |
3 | portocale |
miere | |
boia de ardei dulce | |
sare | |
piper |
Preparare
- 1
Se taie pieptul de rață în două. Se pun la fiert 2 litri de apă cu un praf de sare. Când clocotește se pun bucățile de rață și se fierb 90 minute. Se scot din supă, se ung cu miere și se presară cu piper și boia de ardei dulce. Se pun în tavă și se coc 45 minute la foc moderat.
- 2
Sucul de la 2 portocale și amestecă cu o lingură de miere și se toarnă peste bucățile de rață, înainte de a le scoate din cuptor.
- 3
Cealaltă portocală se decojește și se desface în felii.
- 4
Se încinge untul și se adaugă frunzele de spanac bine spălate. Se presară cu sare și piper și se amestecă ușor. După ce s-au înmuiat puțin se iau de pe foc.
- 5
Se montează farfuriile. Se pun o bucată de friptură, felii de portocală și garnitura de spanac. Se toarnă sosul de portocală, din tava în care s-a preparat rața.