Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Piept de rață à la tangerine cu tăiței de cartofi dulci

Mai mult de 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Valori nutritive

(Per porție)
  • 853/​3566
    kcal / kJ
  • 83 g
    carbo-hidrați
  • 32 g
    proteine
  • 29 g
    grăsimi

Valori nutritive

(Per porție)
    853/3566 kcal/kJ, 83 g carbo-hidrați, 32 g proteine, 29 g grăsimi

Ingrediente (4 porții)

3 mandarine
800 g cartofi dulci
sare
1 praf nucșoară rasă
0.5 lingurițe scorţişoară
0.5 lingurițe piper Cayenne
4 linguri unt moale
220 g făină de grâu
120 g amidon
2 ceapă eșalotă
2 fileuri piept de rață Sous Vide de 220 g
2 lingurițe pastă de tomate
100 ml vin roșu (Pinot Noir sau Cabernet Sauvignon)
200 ml supă de pasăre
2 linguri marmeladă italiană de mandarine
piper praspăt măcinat

Util

  • Sosul poate fi aromatizat folosind frunze de cimbru.


Preparare

    1

Se preîncălzește cuptorul cu aer circulant la 180 °C (căldură sus/jos: 200 °C).

    2

Se decojesc mandarinele și se taie felii. Se spală cartofii dulci, se taie pe lungime, se adaugă sare și șe coc pe o tavă cu hârtie de copt timp de aproximativ 30 de minute. Apoi se lasă la răcit, se scoate umplutură cu o lingură și se presară peste aceasta nucșoară, scorțișoară, piper cayenne și două linguri de unt.

    3

Se amestecă făina cu amidonul de porumb și se frământă. Amestecul se împarte în bucăți de mărimea nucilor și se întind pe o suprafață făinoasă. Se gătește în apă sărată clocotită timp de 5 până la 7 minute, se răcesc cu apă rece și se scurg. Se decojesc cepele și se taie în bucăți.

    4

Se ia pieptul de rață, se crestează și se prăjește pe partea cu pielea într-o tigaie acoperită fără grăsime timp de 3 până la 4 minute, apoi se întoarce și se prăjește timp de 1 până la 2 minute. După aceea se îndepărtează pieptul de rață din tigaie.

    5

Se pune ceapa în tigaie, se sotează, se adaugă pasta de tomate și se lăsă la călit. Se adaugă vinul roșu, se umple cu supa de pasăre, se fierbe până ajunge la consistenta dorită și se adaugă marmeladă, după se condimentează cu sare și piper. Se încălzește untul rămas într-o tigaie și se rumenesc tăițeii. Se adaugă felii de mandarine și se amestecă în tigaie cu tăițeii. Se adaugă sosul peste pieptul de rață și se servește cu tăiței și mandarine.