Piept de rață à la tangerine cu tăiței de cartofi dulci
Valori nutritive
(Per porție)-
853/3566kcal / kJ
-
83 gcarbo-hidrați
-
32 gproteine
-
29 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)-
853/3566 kcal/kJ,
83 g carbo-hidrați,
32 g proteine,
29 g grăsimi
Ingrediente (4 porții)
3 | mandarine |
800 g | cartofi dulci |
sare | |
1 praf | nucșoară rasă |
0.5 lingurițe | scorţişoară |
0.5 lingurițe | piper Cayenne |
4 linguri | unt moale |
220 g | făină de grâu |
120 g | amidon |
2 | ceapă eșalotă |
2 fileuri | piept de rață Sous Vide de 220 g |
2 lingurițe | pastă de tomate |
100 ml | vin roșu (Pinot Noir sau Cabernet Sauvignon) |
200 ml | supă de pasăre |
2 linguri | marmeladă italiană de mandarine |
piper praspăt măcinat |
Util
-
Sosul poate fi aromatizat folosind frunze de cimbru.
Preparare
- 1
Se preîncălzește cuptorul cu aer circulant la 180 °C (căldură sus/jos: 200 °C).
- 2
Se decojesc mandarinele și se taie felii. Se spală cartofii dulci, se taie pe lungime, se adaugă sare și șe coc pe o tavă cu hârtie de copt timp de aproximativ 30 de minute. Apoi se lasă la răcit, se scoate umplutură cu o lingură și se presară peste aceasta nucșoară, scorțișoară, piper cayenne și două linguri de unt.
- 3
Se amestecă făina cu amidonul de porumb și se frământă. Amestecul se împarte în bucăți de mărimea nucilor și se întind pe o suprafață făinoasă. Se gătește în apă sărată clocotită timp de 5 până la 7 minute, se răcesc cu apă rece și se scurg. Se decojesc cepele și se taie în bucăți.
- 4
Se ia pieptul de rață, se crestează și se prăjește pe partea cu pielea într-o tigaie acoperită fără grăsime timp de 3 până la 4 minute, apoi se întoarce și se prăjește timp de 1 până la 2 minute. După aceea se îndepărtează pieptul de rață din tigaie.
- 5
Se pune ceapa în tigaie, se sotează, se adaugă pasta de tomate și se lăsă la călit. Se adaugă vinul roșu, se umple cu supa de pasăre, se fierbe până ajunge la consistenta dorită și se adaugă marmeladă, după se condimentează cu sare și piper. Se încălzește untul rămas într-o tigaie și se rumenesc tăițeii. Se adaugă felii de mandarine și se amestecă în tigaie cu tăițeii. Se adaugă sosul peste pieptul de rață și se servește cu tăiței și mandarine.