Piept de pui cu sos de fenicul și ciuperci
Ingrediente (3 porții)
150 g | piept de pui dezosat și fără piele |
1 | bulb de fenicul cu tot cu frunze |
200 g | ciuperci |
200 ml | lapte degresat |
1 lingură | făină |
2 linguri | smântână |
3 linguri | ulei de măsline |
zeama de la lămâie | |
sare |
Util
-
Repartizezi carnea, ciupercile, feniculul și sosul în farfurii și presari frunze de fenicul fin tocate.
Preparare
- 1
Speli pieptul de pui și îl tai în felii, ca pe șnițele, pe care le înăbuși cu uleiul de măsline, zeama de lămâie și puțină apă.
- 2
În acest timp, cureți ciupercile, apoi le speli și le tai în felii subțiri. Tai mărunt bulbul de fenicul. În vasul în care înăbuși carnea, adaugi ciupercile și torni apă cât să le acoperi.
- 3
Când totul este aproape fiert, presari feniculul și sare după indicația medicului și continui fierberea pentru 10 minute, la foc mic.
- 4
Dizolvi făina în 150 ml lapte rece. Pui vasul pe foc mic și amesteci energic, până se îngroașă. Diluezi cu laptele rămas, pe care îl torni treptat. La sfârșit, pui smântâna și omogenizezi.