Piept de pui în suc de lămâie cu orez sălbatic și ierburi
Valori nutritive
(Per porție)-
563/2355kcal / kJ
-
59 gcarbo-hidrați
-
55 gproteine
-
10 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)-
563/2355 kcal/kJ,
59 g carbo-hidrați,
55 g proteine,
10 g grăsimi
Ingrediente (2 Porție)
2 bucăți | piept de pui file |
1 | lămâie |
600 ml | supă de găină |
8 boabe | piper negru |
5 crenguțe | cimbru proaspăt |
150 g | orez sălbatic |
sare | |
2 linguri | ierburi asortate, tocate (de ex. pătrunjel, arpagic verde, asmățui) |
piper | |
1 linguriță | ulei de in |
Preparare
- 1
Fileurile de piept de pui se spală și se usucă prin tamponare. Lămâia se spală cu apă caldă, se usucă și se taie felii.
- 2
Supa de găină se toarnă într-o oală cu boabele de piper, feliile de lămâie și crenguțele de cimbru și se lasă să fiarbă.
- 3
Se adaugă pieptul de pui și se fierbe la foc mic, aproximativ 15 minute. Supa trebuie să aibă aproximativ 90-95 grade, dar să nu clocotească.
- 4
Între timp, se fierbe amestecul de orez sălbatic în apă cu sare, conform indicațiilor de pe pachet. Se strecoară și se toarnă fierbinte într-un castron.
- 5
Orezul sălbatic se rafinează cu ierburi tocate, piper, sare și ulei de in, se amestecă și se distribuie în 2 farfurii.
- 6
Se scoate carnea din supă, se taie felii și se așază pe orez.
- 7
Se picură cu un pic de supă de găină și se servește.