kaufland.ro/retete
Pește sicilian
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.
Ingrediente (5 porții)
5 | fileuri de pește (cod sau merluciu) |
1 | lămâie |
4 linguri | făină |
sare | |
piper | |
100 ml | ulei de măsline |
Pentru sos:
200 g | țelină |
100 g | apio |
1 | ceapă |
1 | cățel de usturoi |
1 | pătrunjel |
3 linguri | ulei de măsline |
600 g | roșii |
150 g | măsline |
2 linguri | capere |
2 | foi de dafin |
150 ml | vin alb |
Util
-
Le prăjești uniform, pe ambele părți și le aduci la masă împreună cu sosul cald și felii de lămâie.
Preparare
- 1
Cureți și speli peștele, îl usuci folosind un șervet și îl stropești cu zeamă de lămâie.
- 2
Pentru sos, cureți și speli țelina, apio, ceapa și usturoiul. Le tai mărunt și le călești puțin în ulei, până se înmoaie. Între timp, decojești roșiile, le tai mărunt și le adaugi în tigaia cu legume, împreună cu măslinele, foile de dafin, vinul și caperele.
- 3
După ce sosul a scăzut la foc mic, îl sărezi și condimentezi după gust, presari pătrunjelul tocat fin și păstrezi sosul la cald.
- 4
Speli fileurile, le presari cu sare și piper, apoi le treci prin făină.