Pește marinat în chermoula și „cușcuș“ din conopidă
Ingrediente (4 Porție)
Pentru chermoula
2 | căței de usturoi tocați grosier |
1 linguriță | boia dulce |
piper de Cayenne | |
1 lingură | ulei de măsline |
1 lingură | zeamă de lămâie |
1 linguriță | semințe de chimion |
10 g | frunze de coriandru proaspăt |
10 g | frunze de pătrunjel proaspăt |
1 linguriță | coriandru măcinat |
125 g | sparanghel |
700 g | conopidă |
4 | fileuri de macrou |
spray cu ulei de măsline |
Preparare
- 1
Pentru chermoula, se prăjesc semințele de chimion într-o tigaie uscată, pe foc moderat, 1 minut sau până ce s-au rumenit și degajă arome. După ce s-au răcit, se combină cu verdeața, usturoiul și mirodeniile într-un robot mic (sau un mojar). Se pasează ori se zdrobește totul, până ce ingredientele sunt bine mărunțite. Adăugând uleiul și zeama de lămâie, se omogenizează marinata.
- 2
Se încinge cuptorul la 200ºC. Se unge o tavă de copt și se răsfiră în ea buchețelele de conopidă, pe un singur strat. Se pulverizează încă puțin ulei și se presară coriandrul. Se coace 20-30 de minute, până când conopida e ușor aurie. După răcire, se pasează în robot, cât să semene cu niște firimituri mai mari.
- 3
Între timp, se încălzește pe foc iute o cratiță cu baza groasă. Se tapetează fileurile cu sosul chermoula. Se prăjesc 2-3 minute pe fiecare parte, până când carnea se poate desprinde ușor cu o furculiță.
- 4
Se gătește la aburi sparanghelul 2 minute, cât să se înmoaie puțin. Se servește peștele lângă „cușcușul“ din conopidă și sparanghelul opărit.