Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Pește marinat în chermoula și „cușcuș“ din conopidă

Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Ingrediente (4 Porție)

Pentru chermoula

2 căței de usturoi tocați grosier
1 linguriță boia dulce
piper de Cayenne
1 lingură ulei de măsline
1 lingură zeamă de lămâie
1 linguriță semințe de chimion
10 g frunze de coriandru proaspăt
10 g frunze de pătrunjel proaspăt
1 linguriță coriandru măcinat
125 g sparanghel
700 g conopidă
4 fileuri de macrou
spray cu ulei de măsline

Preparare

    1

Pentru chermoula, se prăjesc semințele de chimion într-o tigaie uscată, pe foc moderat, 1 minut sau până ce s-au rumenit și degajă arome. După ce s-au răcit, se combină cu verdeața, usturoiul și mirodeniile într-un robot mic (sau un mojar). Se pasează ori se zdrobește totul, până ce ingredientele sunt bine mărunțite. Adăugând uleiul și zeama de lămâie, se omogenizează marinata.

    2

Se încinge cuptorul la 200ºC. Se unge o tavă de copt și se răsfiră în ea buchețelele de conopidă, pe un singur strat. Se pulverizează încă puțin ulei și se presară coriandrul. Se coace 20-30 de minute, până când conopida e ușor aurie. După răcire, se pasează în robot, cât să semene cu niște firimituri mai mari.

    3

Între timp, se încălzește pe foc iute o cratiță cu baza groasă. Se tapetează fileurile cu sosul chermoula. Se prăjesc 2-3 minute pe fiecare parte, până când carnea se poate desprinde ușor cu o furculiță.

    4

Se gătește la aburi sparanghelul 2 minute, cât să se înmoaie puțin. Se servește peștele lângă „cușcușul“ din conopidă și sparanghelul opărit.