Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete
Fără gluten

Pește întreg copt, cu umplutură de busuioc

Mai mult de 60 minute
Simplu
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Valori nutritive

(Per porție)
  • 434/​1819
    kcal / kJ
  • 23 g
    carbo-hidrați
  • 37 g
    proteine
  • 21 g
    grăsimi

Valori nutritive

(Per porție)
    434/1819 kcal/kJ, 23 g carbo-hidrați, 37 g proteine, 21 g grăsimi

Ingrediente (4 porții)

1 pește mare întreg (aproximativ 750 g), precum biban-de-mare, păstrăv roșu sau doradă
1 lămâie, tăiată în două pe lungime, din care o jumătate feliată subțire, iar cealaltă tocată fin
3 tulpini mari de busuioc proaspăt
4 linguri ulei de măsline extravirgin
5 cartofi (100 g fiecare), tăiați în sferturi
600 g bucheţele de conopidă
1 cățel mic de usturoi
1 linguriță zahăr brun
1 linguriță piper negru, proaspăt măcinat
2 căni roșii cherry sau roșii prunișoare

Util

  • Iată un preparat rapid și spectaculos în stil italian, ce poate constitui atracția principală a unei mese festive. În cursul coacerii, peștele împănat cu busuioc și lămâie împrumută superbele arome ale acestora.

  • Savurează preparate fără gluten

    Când mergi la cumpărături, ai grijă să alegi produse fără gluten.


Preparare

    1

Se încinge cuptorul la 200ºC/treapta 6. Se crestează peștele din loc în loc, pe ambele părți, suficient de adânc încât să ajungă până la șiră, pentru a se pătrunde bine porțiunile mai groase. Se înfig în crestături câte 1 felie de lămâie peste 1 frunză de busuioc. Se așază peștele într-o tavă de copt cu margini înalte.

    2

Lăsând deoparte o mână de frunze de busuioc pentru ornat, se taie mare frunzele și tulpinile busuiocului rămas. Se umple cu acestea cavitatea peștelui, adăugând și jumătatea de lămâie tocată. Se stropește cu 1 lingură de ulei.

    3

Se ung cartofii cu 1 lingură de ulei, apoi se răsfiră pe o tavă mai mică a cuptorului. Se coc peștele și cartofii aproximativ 25 de minute.

    4

Se tăvălește conopida prin 1 lingură de ulei și se aranjează buchețelele pe jumătatea altei tăvi de copt, mai mari.

    5

Într-un bol încăpător, se combină ultima lingură de ulei cu usturoiul, zahărul și piperul; se adaugă roșiile, tăvălindu-le prin amestec. Se răsfiră roșiile pe cealaltă jumătate a tăvii în care e conopida.

    6

Se coc peștele și cartofii încă 20 de minute, până când cartofii au devenit aurii, iar carnea peștelui s-a pătruns. Se lasă la cuptor și tava cu legumele, 20 de minute sau până ce roșiile și conopida s-au frăgezit. Apoi se duce totul la masă, nu înainte de a presăra deasupra peștelui frunzele de busuioc păstrate.