Pește eglefin cu roșii și fenicul
Valori nutritive
(Per porție)-
245/1020kcal / kJ
-
5 gcarbo-hidrați
-
29 gproteine
-
11 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)-
245/1020 kcal/kJ,
5 g carbo-hidrați,
29 g proteine,
11 g grăsimi
Ingrediente (4 porții)
300 g | roșii cherry |
2 | bulbi de fenicul |
2 | cățel de usturoi |
4 linguri | ulei de măsline |
2 | crenguțe de cimbru |
2 linguri | verdețuri asortate |
zeamă și coajă de lămâie bio | |
sare de mare | |
piper cu lămâie | |
600 g | file de eglefin |
2 linguri | zeamă de lămâie |
Preparare
- 1
Roșiile se spală. Feniculul se curăță, se taie în jumătăți, se îndepărtează tija și se taie feniculul în bucăți.
- 2
Usturoiul se decojește, se presează, se amestecă cu 2 linguri de ulei, cimbru, verdețuri, puțină coajă și zeamă de lămâie, precum și cu roșiile și feniculul, se condimentează cu sare și piper.
- 3
Amestecul se toarnă într-o formă pentru gratinat și se gătește în cuptorul preîncălzit la 180 grade (cu recircularea aerului cald: la 160 grade) timp de circa 20 până la 25 minute.
- 4
Fileul de pește se spală, se usucă apăsând ușor, se stropește cu zeama, se condimentează cu sare și piper și se prăjește în restul uleiului încins pe fiecare parte timp de circa 4 până la 5 minute.
- 5
Legumele și peștele se așază în farfurie, se servesc asezonate după cu gust cu pâine de casă proaspătă și cu frunze de fenicul.